Om Aros Auto...

Välkommen till Aros Auto AB, Trygghet för dig!

Aros Auto är en av Sveriges äldsta, största och mest kompletta Kia anläggningar. Vi ligger i det absoluta toppskiktet när det gäller kundnöjdhet. Vi har en serviceverkstad som är bland de absolut bästa med få reklamationer och skadeverktaden är bland de snabbaste utan att tumma på kvalitén. 

 

Aros Auto startades 1983 av Bengt Egnesund först under namnet Benkes Bil Center. BMW var vår specialité under de första 20 åren. Första verkstaden låg på Kopparbergsvägen i centrala Västerås.

 

1988 flyttade företaget till större och bättre lokaler i Hökåsen på Alvestavägen 54, Vi började då på allvar med krockreparationer och chiptrimning utöver vanliga bilreparationer, antal anställda 2st.

1994 flyttar vi till Fältmätargatan 6 på Hälla där vi ökar till 3 anställda.

1998 bär det av till större lokaler på Friledningsgatan 6 där vi hyr ut baksidan till Lota Bilvård & Service. Vi går med i Bosch autotekniks verkstadsconsept och går sedan över till Meca Car Service, Lota säljs, flyttar ut och vi tar över hela verkstadsdelen i huset, Antal anställda 5st.

2002 Blir vi tillfrågade om vi vill börja serva Kia och det samarbetet inleds under senhösten 2002. 2003 blir vi tillfrågade om att bli återförsäljare för Kia Motors och startar under hösten upp en separat bilhall på Omformargatan 2, bredvid Carfix bildelar. Vi börjar även sälja Aixam mopedbilar, Antal anställda 7.

2007 Flyttar vi samman hela företaget till Friledningsgatan 6 samtidigt som introduktionen av Kia´s blivande storsäljare Ceed SW, vilket blir ett riktigt lyft. Antal anställda 11.

2014 invigde vi vår nya Bilhall där vi har 1200m2 genomgånga fina och bra begagnade bilar.
Samtidigt gör vi om den gamla bilhallen till showroom för nya Kia.

2016 expanderar vi igen med nytt skadecenter med egen billackering, nymontage verkstad samt tvätthall. Ytterligare 1300m2.

 

Vi är ett familjeföretag med en komplett fullservice anläggning. Vår verksamhet innefattar bilförsäljning, serviceverkstad, skade -och lackverkstad, glasverkstad, reservdelar samt rekond. 

Vår ambition är att du som kund bara ska ha ett ställe att vända dig till när du skall reparera eller köpa din bil. Till oss kan du vända dig med största förtroende. Vi arbetar seriöst, långsiktigt och vill ge dig valuta för dina pengar!

Fel blir det på alla bilar...skillnaden är hur det åtgärdas och hur du blir bemött!

Vi är nu drygt 35 anställda med siktet på att hjälpa dig på bästa sätt!

 

Varmt välkommen att prova oss!

 

 

 

 

                                      

           

 

En fin film från en av våra kunder!