Ladda bilen klimatpositivt

Just nu kan du få klimatpositiv el från vatten, vind, biobränsle och sol tillsammans med Kia och Boo Energi när du köper eller leasar en ny laddbar Kia, samtidigt som du tecknar ett nytt elavtal med Boo Energi.

100% av all el som Boo Energi säljer är förnyelsebar och för varje såld kWh, så klimatkompenserar och investerar Boo Energi ytterligare 10% i hållbarhetsprojekt som ökar andelen förnybar energi globalt. Kompensationen täcker den sålda elens livscykel och lite till. Det är klimatpositiv el.

Laddbox för säkrare hemmaladdning

Att köra bil på el är en fantastisk upplevelse men glöm inte att tänka på elsäkerheten innan den nya bilen står på uppfarten. Laddning av eldrivna fordon ställer tuffa krav på elinstallationen då strömstyrkan är hög under lång tid.
  • Hög säkerhet vid laddning i hemmet
  • Laddbox och installation i färdigt paket
  • Skattesubvention ersätter halva kostnaden för laddbox och installation*

Kia Charge

Få tillgång till hundratusentals laddpunkter i Sverige och Europa med alla laddningar på samma faktura.

När du ska på långresa kan du med Kia Charge ha en bekväm laddningstjänst till hands. Vare sig det är västkusten eller franska Rivieran så kan du i förväg se vilken laddning som finns på plats och vad det kostar att ladda just där.

När du närmar dig kan du se om det är ledigt och väl på plats sedan starta laddningen med kortet eller appen; oavsett vilken laddoperatör du kommer till. Du slipper allt krångel med olika appar och brickor, Kia Charge är den enda du behöver. Ungefär 80% av Europas laddoperatörer finns med i Kia Charge-appen.

Genom koldioxidkompensering blir laddningen koldioxidneutral inte bara hemma med Boo energi, utan också på vägen. Som Kia förare är Kia Charge nyckeln till snabbladdningsnätverket Ionity.

  • Slipp krångel med olika laddbrickor och appar
  • Planera långresan
  • All laddning på en faktura

Laddning

Hur snabbt du kan ladda din elbil beror på en rad faktorer. Det handlar dels om hur mycket effekt (kW) bilens högvoltsbatteri (HV-batteri) kan ta emot vid laddtillfället, dels om hur mycket effekt som finns tillgängligt från laddaren.

Batteriets aktuella laddningsnivå och inte minst inre temperatur påverkar bilens laddningskapacitet. Vid kyla har HV-batteriet en lägre inre temperatur vilket gör att laddningsprocessen tar längre tid, och det kan vara svårt att nå full laddningsprestanda. Laddeffekten kan också variera under pågående laddning för att optimera laddning av batteriet.

Ionity ultrasnabb laddning

Europas ledande snabbladdningsnätverk med 400 ultrasnabba laddstationer runtom Europa. Med en laddstation var tolfte mil på internationella motorvägar möjliggör Ionity resande.

  • Ultrasnabb laddning längs vägen (350kW)
  • Bästa pris på Ionity får du med Kia Charge