Vad söker du efter?

Aros Auto och Svensk Fordonsladdning etablerar omfattande fordonsladdning i kombination med ett energilager.

I ett nära samarbete med Svensk Fordonsladdning AB tar Aros Auto steget in i framtiden och etablerar både fordonsladdning och ett energilager.

I skrivande stund har man redan etablerat en stycken DC laddare i form av en Delta Slim 50kW med två stycken laddpunkter, tio stycken cTek AC laddare med 11 kW per uttag, totalt 20 stycken laddpunkter och har sedan tidigare 18 laddpunkter på fastigheten.

Under Q4 2023 planeras att färdigställa etableringen av en Delta UFC400kW! När denna är installerad kommer man alltså att ha hela 42 stycken laddpunkter totalt sett.

Samtliga fordonsladdare erbjuder publik laddning och är uppkopplade mot betalsystemet Vourity som erbjuder betalning för laddning med vanliga betalkort (Visa och Mastercard), Apple Pay, Google Pay, Swish, Vipps och många fler.

I samband med den omfattande etableringen av fordonsladdning, etablerar man också energilager där batteriets storlek är på 1075 kWh och har 500 kW uteffekt. Investeringen görs dels för att avlasta befintligt nätabonnemang samt för att kapa effekttoppar och fungera som backup via UPS. Energilagret möjliggör och säkrar effekt till laddstationerna vid hög belastning. Det kommer också att verka genom att agera på stödmarknaden med flextjänster mot Svenska Kraftnät.

Tillbaka