Nya Subaru Forester e-Boxer i Enköping

-den aktiva familjens självklara val

SIKTA MOT NYA ÄVENTYR

Har du mål och drömmar att nå nya äventyr och upplevelser. Börja planera och låt Subaru Forester e-Boxer hjälpa dig att nå dit du vill.

Nya Subaru Forester är den tredje modellen som byggs på Subaru Global Platform. Plattformen kommer vara grunden för alla kommande modeller från Subaru. Den lovas hålla världens högsta säkerhet.
Plattformen är konstruerad för att bära framtida drivlinor som hybridlösningar och ren eldrift, men även förbränningsmotorer. Den nya konstruktionen innebär en styvare bottenplatta och det medför en bättre körkänsla och att det blir tystare i kupén.

Subaru vill bygga världens säkraste bilar och med Subaru Forester e-Boxer är de på väg att lyckas. Nya Forester har fått högsta betyg i amerikanska IIHS, den är korad till Top Safety Pick+ och den har fått full pott i japanska NCAP. Utöver detta har den även fått utmärkelsen ASV++.


Välkommen in till Aros Auto Enköping!

Förverkliga dina drömmar

Kaross

Inte en plåtdetalj är lik föregående Forester ändå kan du lätt känna ingen Forester. Nya Forester har blivit större. Drygt en centimeter på längden och två på bredden. Axelavståndet har ökat med 3 centimeter. Det ger en stabilare framfart och kortare överhäng.

Motor och växellåda

Forester e-Boxer drivs av en 2-litersmotor med direktinsprutning som levererar 150 hk. Automatlådan är en 7-stegad Lineartronic. Första växeln är lägre än föregångaren, vilket ger en snabbare sprint från noll till hundra samtidigt som högsta växeln är högre för lägre bränsleförbrukning.
Elmotorn, som sitter i växellådan, adderar 17 hk och 65 Nm till drivhjulseffekten. Systemet är på 118,4 volt och batteriet laddas under körning.

Säkerhetssystem

I Forester e-Boxer finns två multifunktionsdisplayer. De är synkroniserade med varandra och föraren kan välja själv vilken information som ska visas var. Den skärm som är i centrum visar även körförhållanden, väggrepp, säkerhetssystem och förbrukningshistorik.
I centrumdisplayens ovankant sitter en kamera som hanterar ansiktsigenkänning. Det nya systemet hjälper till att ställa in sittpositioner, backspeglar och luftkonditionering.
Systemet övervakar även föraren under körning och varnar om hen sluter blicken eller tar blicken från vägen.

Interiör

Inredningen förmedlar mjuka och svepande linjer med material med hög kvalitetskänsla. Sömmarna är i accentuerande kulör och återkommer även i instrumentpanelen.
Framstolarna har blivit större och o och med det har även utan för stolsvärmen ökat.


EyeSight- ett par extra ögon på vägen

Subaru har skapat EyeSight, ett eget banbrytande säkerhets- och förarassistanssystem. EyeSight använder två stereokameror som ett extra par ögon för att fånga tredimensionella färgbilder av vägen framför dig med utmärkt bildigenkänning. Genom att använda bilder från båda kamerorna för att exakt bestämma form, hastighet och avstånd, upptäcker systemet inte bara bilar och andra större fordon, utan även motorcyklar, cyklar och fotgängare. 
EyeSight är aktivt i upp till 180krm/h och standard på nya Forester. Systemet innefattar sju funktioner bland annat autobroms, adaptiv farthållare, vinkelvarning, filhållningsassistent och automatisk återstyrning.


Nya Subaru Forester e-Boxer lanseras i fyra utrustningsnivåer. Base, Active; Ridge och Summit.

BASE
-17-tumshjul
– EyeSight
– 6-vägs justerbart förarsäte
-Komfortblinkers
– Regnsensor
– Infotainment med Carplay och Android Auto
– adaptiv farthållare
– Active Torque Vetctoring
– 2-läges X-mode
– Dödvinkelvarning
– Backkamera
Pris: 374.900 kr

ACTIVE
– Base
– 8-vägs elljusterbara framstolar
– Helljusautomatik
– Sidokamera
– Autobroms vid backning
– Förarövervakning med ansiktsigenkänning
– Tornade rutor
– Eluppvärmd ratt och baksäte
Pris: 399.900 kr

RIDGE
– Base
– Active
– Elektrisk baklucka
– Läderklädsel
– Navigation
Pris: 429.900 kr

SUMMIT
– Base
-Active
– Ridge
– 18-tumshjul
– Soltak
– Infotainment från Harman Kardon med extra förstärkare och nio högtalare
Pris: 449.900 kr

KONTAKTA OSS

ENKÖPING TEL: 0171-381 20
FORSALJNING.ENKOPING@AROSAUTO.SE