Stenkott och runbyten

Bilglas

På Aros Auto i Västerås och Enköping har vi vår egen glasverkstad där vi lagar stenskott och byter ruta på din bil. När du får ett stenskott på din bil är det viktigt att laga det så snart som möjligt. De flesta stenskott går att laga men är de för stora kan det bli aktuellt att byta hela rutan. Ett vanligt knep en kan använda är att jämföra stenskottet mot en femkrona (den gamla femkronan). Är stenskottet mindre än femkronan lagas stenskottet. Är stenskottet däremot större än 30 millimeter är rekommendationen att byta hela rutan.

20180423_131552

Laga stenskott

När du får ett stenskott är det bra att sätta på ett stenskottsplåster på en gång. Boka sedan tid för stenskottslagning. Du behöver inte anmäla skadan till ditt försäkringsbolag utan du får fylla i en skadeanmälan på plats hos oss. Sedan ordnar vår Glasverkstad resten.

 

 

img-3506-2-1

Byta vindruta

Vi byter din bilruta. Ibland är stenskottet för stort för att laga eller har det medfört en spricka i bilrutan. Är bedömningen att vindrutan är i så pass dåligt skick att en varken kan eller bör reparera den, byter vi den av säkerhetsskäl.

 

Byt torkarblad i samband med service.

Byta torkarblad

Torkarbladen slits vid olika väderslag och yttre påfrestningar därför rekommenderar vi att byta torkarblad ca 2 gånger per år.
Passa på att boka in byte av torkarbladen i samband med ditt rutbyte eller stenskotts lagning.
Ett annat tips är att byta torkarblad i samband med service.

 

Fakta om stenskott och byte av vindruta

Kia Bilförsäkring

Rulla tryggt med en bilförsäkring från Kia – rätt skydd hela vägen.

Du får alltid det bästa erbjudandet om en Kia Bilförsäkring när du köper bilen hos som är auktoriserad återförsäljare.

Kia Ceed SW Plug-in Hybrid privatleasing från 2995 kr/mån med vinterhjul 199 kr/mån

Boka tid glasskada

boka Kia service online på Aros Auto