Vad söker du efter?

Spinn flyttar in!

Nu ska jag berätta för dig hur det gick till när Spinn flyttade in här på Aros Auto, så håll i dig, för om du frågar mig är det här en helt fantastisk historia!
Spinn

Monsterkatten Spinn, med modern teknik och Aros Autos egen miljö som främsta tema, valdes som karaktär och språkrör för Aros Auto. Vår karaktär katten Spinn är en hybrid mellan fantasi och verklighet. En teknikintresserad uppfinnare, uppvuxen bland bilar.

Genom lekfullt lärande med vår maskot Spinn som förebild ska Aros Auto inspirera barn till ett livslångt intresse för bilar och teknik. 

Lekfullt lärande om bilar och teknik

Ny teknik och digitaliseringens snabba utveckling påverkar bilarnas design och ställer krav på helt nya kompetenser i alla led. Kompetenser som inte bara har förmågan att ta till sig nya tekniker utan också har mod att utmana traditionella metoder, som vågar vara annorlunda och att tänka i nya banor.

Spinn

Pyssla med Spinn

I länken nedan delar vi med oss utav Spinn pysselhäfte som Ni kan ladda ned och skriva ut. Perfekt såväl som för bilresan som för utflykten. Roligt, utmanande och lekfullt.

Pysselhäftet

Roliga fakta om Spinn

Var bor Spinn?

Hon bor här på Aros Auto! Hon sover lite var som helst, men oftast i en bil som hon fått till sin egen.

Hur gammal är Spinn?

Det är ingen som vet. Inte ens hon själv faktiskt. Ungefär lika gammal som du kanske? Hon firar inte födelsedag, men firar gärna allt annat man kan komma på, som inflyttningsfest, vinterdäckskalas, mekanikparty, kompiskalas, Mjaufest, bilens dag, Bilarnas h-jul o.s.v.

Har hon en familj?

Mjae. De som jobbar här på Aros Auto är hennes nya familj. Hon är uppvuxen bland bilar och känner sig besläktad med dem. 

Vad tycker Spinn om att äta?

Fisk! Vad tror du annars gjort henne så smart? Man blir faktiskt smart av fisk, för den innehåller en speciell olja som smörjer nervbanorna i hjärnan så man kan tänka snabbare. En annan favoritmat är alla sorters matsäck. Hon tycker picknickmat är den godaste maten, vad det än är man får med sig. 

Vad tycker hon om att göra?

Allt som har med teknik att göra är roligt, som att uppfinna och laga. Särskilt ny teknik är kul att hålla på med, då får man programmera! Hon gillar också att dansa och leka. Det är roligt att springa och jaga efter bollar. Hon gillar också att mysa, vila och sova. 

Varför pratar hon inte?

Jo då, det är bara det att fantasikatter inte kan människospråk, hon använder kroppsspråk som du ser, och det förstår vi ju! 

Är Spinn en flicka eller pojke?

Hon är en flicka, men det är inte så viktigt för henne. Det viktigaste är att man respekterar varandra som man är.