Vad söker du efter?

Om oss

Om Aros Auto

Aros Auto är auktoriserad återförsäljare för Kia och Maxus i Västerås och Enköping.

I Västerås har vi auktorisation för Kia och Maxus. Aros Auto- Kia Västerås har sålt och servat Kia sedan 2002 och räknas idag till en av Sveriges äldsta Kia-återförsäljare. Utöver Kia och Maxus är vi också märkesverkstad för SAAB.

I Enköping är vi auktoriserad för Kia och Maxus samt auktoriserad märkesverkstad för SAAB.

Vi är stolta över att vara i det absoluta toppskiktet när det gäller kundnöjdhet. Vi är bland det bästa i branschen inom alla våra områden. Så som serviceverkstad, skadeverkstad, rekonditionering och försäljning.Alla våra medarbetare strävar dagligen efter att göra ditt bilägande enkelt och tryggt.

Aros Autos ambition är att erbjuda en trygg familjär känsla och en ny generation bilar med senaste ingenjörskonst. Familjeföretaget Aros Auto utvecklas vidare i pappa Bengts framgångsrika bilspår. Vi är Mälardalens lokala KIA handlare. Ett familjeföretag i ständig utveckling. Varmt välkomna till oss!

Allt under ett tak

 • Bilförsäljning av Kia,
 • Maxus Transportbilar
 • Ett av de mest sålda bilmärkena i Sverige
 • Service och verkstad för Kia, Maxus och SAAB
 • Skadecenter med plåtverkstad
 • Lackverkstad
 • Bilglas
 • Reservdelar och tillbehör
 • Rekond i Västerås och Enköping

Låt oss berätta vår historia

1983

Bengt Egnesund grundar Benkes Bilcenter. Företaget låg då på Kopparbergsvägen i centrala Västerås. De första 20 åren var BMW vår specialitet.

1994

1994 går flytten till Fältmätargatan 6 på Hälla.

Anställda: 3

1998

Bär det av till större lokaler på Friledningsgatan 6. Baksidan hyrs ut till Lota Bilvård & Service.Vi går med i Bosch Autotekniks verkstadskoncept.

Anställda: 5

2002

blir vi tillfrågade om vi vill börja serva Kia och det samarbetet inleds under senhösten 2002.Lota Bilvård & Service flyttar ut och vi tar över hela verkstadslokalen i huset.Vi avslutar Bosch Autoteknik Verkstadskoncept och ansluter till Meca Car Service.

2003

Aros Auto blir auktoriserad återförsäljare för Kia Motors i Västerås. Under hösten 2003 öppnar vi upp en separat bilhall på Omformargatan 2. Nu har vi både försäljning och service av Kia.Samma år börjar vi även sälja Aixam mopedbilar.

Anställda: 7

2007

Flyttar vi samman hela företaget till Friledningsgatan 6. Samtidigt lanserar Kia storsäljaren Kia Ceed SW. För Aros Autos del medförde detta ett riktig lyft.

Anställda: 11

2010

Tar vi in Lööve trailers i vårt sortiment

2014

Invigde vi vår nya bilhall. En bilhall på 1200 m2 med ett fantastiskt ljusinsläpp och högt i tak.Den gamla bilhallen sitter nu ihop med den nya. Tillsammans rymmer de båda hallarna nya Kia såväl som begagnade bilar.

2016

Bygger vi ut ytterligare 1300 m2. Den här gången med nytt skadecenter och en egen billackering och plåtverkstad. Till detta bygger vi även en tvätthall med egen maskintvätt och rekondavdelning samt en egen verkstad för nymontage.Vi slutar som återförsäljare av Aixam och Lööve Trailer.

2018

Nya kontor blir klara i bilhallen och en ny kundmottagning till verkstaden står klar. I maj förvärvas Bilforum i Enköping. En auktoriserad återförsäljare för Kia och Subaru samt verkstadsauktorisation för Saab.

2019

Bilforum i Enköping byter namn till Aros Auto Enköping AB. Aros Auto i Västerås blir auktoriserad serviceverkstad för SAAB.

2020

Vi börjar sälja ett nytt bilmärke. Maxus transportbilar blir en del av Aros Auto- familjen. Både vår anläggning i Västerås och Enköping startar försäljning av Maxus under sommaren detta år.

2021

I mars 2021 lanserar vi en ny logga. Grunden i loggan är hämtad i vårat företagsnamn; A i Aros och O ur sista bokstaven på Auto = Ao. Symboliken är flera förutom bara bokstäver ur vårat namn. Vi gör allt A->O, därav är även evighetssymbolen inbäddad.

Fullservicekoncept

Det innebär att vi kan hjälpa vår kunder med allt som rör deras bilägande. Vi har serviceverkstad, plåtverkstad, lackverkstad, glasverkstad, rekond samt försäljning av nya- och begagnade bilar, både till privatpersoner och företag.

Vår ambition är att du som kund bara ska ha ett ställe att vända dig till när du ska serva, reparera eller köpa din bil. Till oss kan du vända dig med största förtroende. Vi arbetar seriöst, långsiktigt och vill ge dig valuta för dina pengar!

Miljöpolicy

 • Vi ska kontinuerligt arbeta för att förbättra miljö och arbetsmiljö långsiktigt.
 • Vid varje nyanskaffning eller ändring i verksamheten ska miljöhänsyn prioriteras.
 • Vi ska även jobba med leverantörer och produkter som har samma mål.
 • Vi ska sträva efter att sänka vår totala energiförbrukning jämfört med vår omsättning.
 • Vi ska minska drivmedelsåtgång samt samordna och effektivisera resor och transporter.
 • Vi ska minska miljöpåverkan genom sortering, återanvändning och återvinning.
 • Vi ska ständigt öka medvetenheten om vår miljöpolicy och dess insatser.