Vad söker du efter?

Skadecenter

Skadecenter

På Aros Auto AB i Västerås har vi en av de absolut modernaste och mest kompletta skadeverkstäderna i Sverige. Med lång erfarenhet och kunskap samt innovativa lösningar kan vi ta emot alla bilmärken!

Vi utför plastreparationer, plåtreparationer och lackering på alla bilmärken. Vi är auktoriserade för Kia, Maxus och Saab. Vårt mål är att du endast ska behöva vända dig till oss och låta våra proffs ta hand om hela din bil. Det skapar trygghet för dig!

Så går det till

Vad ska jag göra när jag råkat ut för en olycka?

 1. Anmäl snarast skadan till Ditt försäkringsbolag
 2. Om det är en parkeringsskada, viltolycka eller smitningsolycka ska du även anmäla detta till polisen.
 3. När du fått ett skadenummer kontaktar du oss för bokning av en skadebesiktning.
 4. Tag med försäkringsbrev med skadenummer och eventuella andra papper som berör skadan. Vid detta tillfälle behöver du inte lämna ifrån dig bilen, skadebesiktningen tar ca 30min.
 5. Bilen bör vara tvättad inför besiktningen då vi fotar alla skador åt försäkringsbolaget.

Spot Repair - vad innebär det?

En Spot repair, eller Smart Repair som det även kallas är en teknik inom lackeringsindustrin för mindre skador där man begränsar reparationen endast till det området där skadan har skett. Tekniken gör det möjligt för oss att kunna få en mjuk övergång mellan det nylackerade området och den gamla original lacken.En Spot repair har lika lång hållbarhet som en yta som är lackerad på ett traditionellt sätt.

Vad händer vid en skadereparation?

Vid skador på plastdetaljer kommer dessa, av miljöhänsyn, att repareras av våra godkända plastreparatörer. Vi använder begagnade original reservdelar där det är möjligt. Anledningen till detta är att det är bättre för miljön samt att försäkringsbolagen vill hålla nere reparationskostnaderna.

Säkerhetsdetaljer som krockkuddar, säkerhetsbälten m.m är alltid nya. Vi återställer bilen i det skick den var i före skadan. När skadorna är reparerade lämnas bilen till vår lackeringsverkstad. Där maskeras, grundlackas och topplackas bilen. Efter lackering går bilen tillbaka till skadeteknikern som utför rostskyddsbehandling samt montering av alla detaljer. 

När bilen är klar gör vi en kvalitetskontroll samt kontrollerar att allt är utfört enligt tillverkarens och försäkringsbolagens godkända metoder.

Vilka försäkringsbolag jobbar Aros Auto med?

Vi arbetar med alla försäkringsbolag för en snabb och smidig skadehantering.

Så går det till vid en försäkringsskada

 1. Anmäl skadan till ditt försäkringsbolag. Smitning, viltolycka eller parkeringsskada ska även anmälas till Polisen.
 2. Boka tid hos oss för skadebesiktning.
 3. På skadebesiktningen kontrollerar vi tillsammans skadan på er bil. Vi fotograferar skadan samt gör en kostnadskalkyl som skickas till ditt försäkringsbolag för godkännande. Vi bokar in din bil för reparation. Har du fler skador på din bil? Prata gärna med oss om ett kostnadsförslag.
 4. Vid skador på plastdetaljer kommer dessa, av miljöhänsyn, att repareras av våra godkända plastreparatörer.
 5. Vi använder begagnade originalreservdelar där det är möjligt. Anledningen till detta är att det är bättre för miljön samt att försäkringsbolagen vill hålla nere reparationskostnaderna. Säkerhetsdetaljer som krockkuddar, säkerhetsbälten m.m. är alltid nya.
 6. Vi återställer bilen i det skick den var i före skadan. När skadorna är reparerade lämnas bilen till vår lackeringsverkstad. Där maskeras, grundlackas och topplackas bilen.
 7. Efter lackering går bilen tillbaka till skadeteknikern som utför rostskyddsbehandling samt montering av alla detaljer.
 8. När bilen är klar gör vi en kvalitetskontroll samt kontrollerar att allt är utfört enligt tillverkarens och försäkringsbolagens godkända metoder.
 9. Vi kontaktar Dig när din bil är klar att hämtas!

Att tänka på inför reparation

 • Tvätta bilen (Smuts kan brännas fast i lackugnen)
 • Töm bilen på skrymmande utrustning (golfbag, barnstol, hundbur mm)
 • Låsmutter till fälgarna samt nyckel till dragkrok ska finnas tillgängliga
 • Ta av takbox och takräcken
 • Om bilen ej är ren vid inlämning tillkommer en kostnad för tvätt

Tvättråd efter reparation

 • Spola av bilen
 • Tvätta med vatten och ett milt tvättmedel. Skölj med rent vatten.
 • Torka endast med fuktig trasa ej med en torr trasa.
 • Undvik att tvätta bilen i direkt solsken, maskintvätt och med starka kemikalier.
 • Ca 60 dagar efter reparation kan bilen maskintvättas, poleras och vaxas.